Technologieën

Draadloze netwerken

Met ruim 20 jaar ervaring is Indicium dé specialist op het gebied van professionele draadloze netwerken.

Een snel, veilig en betrouwbaar Wi-Fi netwerk

Een professioneel Wi-Fi 6 netwerk

Veel bedrijven kunnen tegenwoordig niet meer zonder een snel, veilig en betrouwbaar draadloos netwerk. Het leveren van zulke professionele Wi-Fi netwerken is de expertise van Indicium.

Met ruim 20 jaar ervaring beschikken wij over de know-how om een draadloos netwerk te creëren dat voldoet aan al uw wensen en de hedendaagse eisen.

De draadloze netwerken die wij leveren bestaan uit de laatste Wi-Fi standaard, 802.11ax / Wi-Fi 6. Zo heeft u altijd een snelle, veilige en toekomstbestendige oplossing.

Onafhankelijk advies

Indicium is een onafhankelijke leverancier en heeft ruime ervaring met verschillende merken waaronder Cisco, Meraki, Extreme Networks (vh. Zebra, Motorola en Aerohive).

Wanneer u op zoek bent naar een professioneel draadloos netwerk, bespreken wij de verschillende mogelijkheden met u en geven een passend advies.

Cloud of On-Premise
Afhankelijk van uw wensen en eisen kunnen wij een Cloud-, virtuele- of een fysieke WLAN controller aanbieden. De mogelijkheden en verschillen nemen wij graag met u door in een adviesgesprek.

Site Survey

Een nieuw draadloos netwerk begint met een Site Survey. Met deze professionele meting op locatie brengen wij in kaart hoeveel access points er benodigd zijn voor een optimale dekking. Lees hier meer informatie. Aan de hand van de Site Survey ontvangt u een rapportage van de meting en doen wij u vrijblijvend een voorstel voor het draadloos netwerk.

Wireless Design

Op basis van uw wensen maken onze engineers een ontwerp voor het draadloos netwerk, het Wireless Design. Hierin wordt onder andere rekening gehouden met zaken als Guest Access en Security. Lees hier meer.

De implementatie

Bekabeling
Indien u geen huisinstallateur heeft die zorg draagt voor de bekabeling en het ophangen van de access points, kunnen wij dit meenemen in de scope van het project.

Configuratie
Op basis van het Site Survey rapport en het Wireless Design richten wij het draadloos netwerk volledig voor u in. Wij configureren de access points met de juiste frequentie en uitzendwaarde, zorgen voor een optimale security en configureren de besproken VLAN’s en SSID’s.

Dekkingscontrole
Na oplevering voeren wij een dekkingscontrole uit om na te gaan of het netwerk de beoogde dekking heeft, zoals vastgelegd in het Wireless Design.

  • Ervaren engineers
  • Advies op maat
  • Optimaal en stabiel WLAN
  • Centraal management en beheer
  • Inzicht in gebruikersgedrag
  • Wireless-As-A-Service optie
WLAN

Wireless Access Points

Wireless Access Points zijn zenders die het mogelijk maken voor clients om verbinding te maken met het draadloos netwerk. Wij leveren zowel indoor als outdoor Access Points en afhankelijk van de omgeving adviseren we interne of externe antennes. De Access Points die wij leveren beschikken over de laatste Wi-Fi standaard (802.11 ax / Wi-Fi 6).

WLAN

Wireless LAN Controller

Middels een Wireless LAN Controller (WLC) kunt u uw volledige netwerk vanuit één centrale omgeving beheren. Naast de traditionele fysieke controller op locatie kunt u ook kiezen voor een softwarematige oplossing, de virtuele controller. Tot slot bieden wij ook de mogelijkheid om het WLAN vanuit de Cloud te beheren.

Wij bieden de ondersteuning die u nodig heeft

Beheer

Uw draadloos netwerk in eigen beheer houden of het beheer uitbesteden? Indicium biedt de mogelijkheid die bij u past.

Eigen beheer
Met onze WLAN oplossingen kunt u eenvoudig uw gehele netwerk beheren vanuit één centrale omgeving, lokaal of vanuit de cloud. Bij vragen staat onze helpdesk altijd voor u klaar.

Wij bieden voor ondersteuning diverse onderhoudscontracten aan. Naast dat u kosteloos gebruik kunt maken van onze helpdesk, heeft u recht op updates voor het netwerk  en voeren wij periodiek een  healthcheck uit.

Wireless-As-A-Service (WAAS)
Wanneer u het beheer liever niet in eigen hand heeft, kunt u kiezen voor Wireless-As-A-Service. Het beheer wordt dan uitgevoerd door Indicium, waarbij wij het netwerk actief monitoren en up-to-date houden. Zo heeft u altijd een optimaal functionerend netwerk, zonder dat u zelf ergens omkijken naar heeft.

Support

Heeft u problemen met uw draadloos netwerk? Wij kunnen u helpen! Neem contact op met onze gecertificeerde Wi-Fi experts voor een analyse. Indien mogelijk verhelpen wij de Wi-Fi problemen direct of geven een passend advies hoe het netwerk verbeterd kan worden.

Access Points

Hiernaast een greep uit ons aanbod aan access points

Meer producten

Meer weten over de mogelijkheden?

Dennis Wols

Systems Engineer +31 (0) 180 646 545 Stuur E-mail