Diensten

Site Survey

Een Site Survey is een professionele meting voor een optimale dekking van uw draadloos netwerk. Wij onderscheiden hierin drie verschillende methodes.

Laat uw Wi-Fi netwerk optimaal functioneren

Bent u op zoek naar een nieuw draadloos netwerk? Of ondervindt u juist problemen met uw bestaande WLAN? Laat dan een professionele meting uitvoeren door Indicium en krijg een passend advies voor een optimaal functionerend netwerk.

Bring-Your-Own-Device, IoT en Guest Access zijn ontwikkelingen die ervoor zorgen dat er steeds hogere eisen worden gesteld aan een Wi-Fi netwerk. Wat uw eisen ook zijn of hoe lastig uw omgeving ook is, Indicium luistert naar uw wensen en garandeert de beste Wi-Fi dekking.

Wireless Site Survey

Een draadloos netwerk met goede dekking en voldoende capaciteit begint met een grondige Site Survey. Dit kan een design op papier zijn of een professionele meting op locatie. Met gespecialiseerde software tools berekenen wij het aantal en type accesspoints dat benodigd is voor een betrouwbare dekking en bepalen de exacte positie. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren die van invloed zijn op het signaal, zoals muren, stellingen en plafonds. Aan de hand van de meting bepalen wij de ideale positionering, uitzendwaarde en kanaalkeuze voor een optimale dekking van het WLAN.

Daarnaast kan een Site Survey in worden gezet om problemen met een bestaand netwerk te achterhalen. Afhankelijk van de situatie bieden wij verschillende Site Survey opties aan, namelijk:

 • Predictive Site Survey
  Design op papier, geen bestaand netwerk
 • Active Site Survey
  On-site meting, geen bestaand netwerk
 • Post Site Survey
  On-site meting, bestaand netwerk aanwezig

Spectrum Analyse

Een Spectrum Analyse is een geavanceerde meting waarbij wij het radiospectrum (2,4 GHz. en 5 GHz.) in kaart brengen. Hierbij kijken wij naar alle storingsbronnen die interferentie veroorzaken op de kanalen die de access points gebruiken. Denk aan andere Wi-Fi netwerken, een magnetron of beveiligingscamera’s.

Aan de hand van de Spectrum Analyse bepalen we welke Wi-Fi kanaal- en vermogensinstellingen er nodig zijn voor een optimale inrichting van het radiospectrum. Na de meting ontvangt u van ons een adviesrapport met aanbevelingen.

 • Professionele meting
 • Gecertificeerde engineers
 • Inzicht in storingsbronnen
 • Gegarandeerd optimale dekking
 • Uitgebreide rapportage
Wireless

Predictive Site Survey

Een Predictive Site Survey voeren wij uit wanneer het niet mogelijk is om de meting on-site uit te voeren, bijvoorbeeld in geval van nieuwbouw. Aan de hand van de plattegronden maken wij een professioneel design en bepalen wij de positionering van de AP’s. Het voordeel is dat de bekabeling nog tijdens de bouw aangelegd kan worden, voordat er bijvoorbeeld stellingen zijn neergezet.

Wireless

Active Site Survey

Wanneer er geen bestaand draadloos netwerk aanwezig is, voeren wij een Active Site Survey uit. Met deze professionele meting op locatie bepalen wij het ideale aantal access points, de positionering en de configuratie voor een optimaal functionerend WLAN. Hierbij houden wij rekening met factoren die van invloed zijn op het signaal, zoals muren, stellingen en plafonds. Onze uitgebreide rapportage wordt het uitgangspunt voor het nieuwe netwerk en de bekabeling.

Wireless

Post Site Survey

Na de implementatie van een draadloos netwerk kunnen wij een Post Site Survey uitvoeren. We controleren of de access points juist zijn opgehangen en of het netwerk de vooropgestelde doelen qua performance en dekking behaalt. Indien er factoren in de omgeving zijn veranderd die het netwerk beinvloeden, kan het zijn dat we adviseren om de positionering en/of configuratie op bepaalde punten bij te stellen.

 

Altijd en overal gegarandeerd verbinding

 

Troubleshooting

Heeft u problemen met uw Wi-Fi netwerk? De netwerkspecialisten van Indicium beschikken over de kennis en tools om de oorzaak van deze problemen te achterhalen. Indien mogelijk lossen wij de Wi-Fi problemen direct voor u op.

Daarnaast ontvangt u een uitgebreide rapportage met onze bevindingen en geven wij een advies hoe de performance, dekking en beveiliging van het draadloze netwerk verbeterd kunnen worden.

4G LTE Site Survey

Wanneer een Wi-Fi netwerk aanleggen geen optie is, kunt u kiezen voor een oplossing waarbij gebruik wordt gemaakt van het 4G netwerk. Indicium kan onsite een meting voor u uitvoeren om te bepalen welke provider de beste dekking heeft op uw terrein. Wanneer dit sterk wisselt is een roaming simkaart, waarbij er geschakeld wordt tussen de drie grote providers, een mogelijkheid. Deze oplossing adviseren wij tevens voor bedrijfskritische processen waarbij downtime tot een absoluut minimum beperkt dient te blijven.

Meer weten over de mogelijkheden?

Wesley van de Merwe

Systems Engineer +31 (0) 180 646 545 Stuur E-mail