Diensten

Netwerkdesign

Gaat u een nieuw (draadloos) netwerk aanleggen of uw bestaande infrastructuur uitbreiden? Onze engineers helpen u dit zo optimaal mogelijk in te richten.

Uw netwerk optimaal ingericht

De ICT infrastructuur is een essentieel onderdeel van elke organisatie. Het netwerk geeft medewerkers toegang tot informatiesystemen en belangrijke gegevens binnen de bedrijfsprocessen. Een stabiel en veilig bedrijfsnetwerk is daarom noodzakelijk. Onze specialisten verzorgen de volledige inrichting van uw netwerk, zodat u zorgeloos gebruik kunt maken van een veilige WAN/LAN/WLAN omgeving.

Analyse

De basis voor het netwerkdesign is de analyse. Onze specialisten gaan met u in gesprek om de randvoorwaarden voor het nieuwe netwerk te bepalen.

Wij brengen uw eisen en wensen in kaart, evenals eventuele beperkingen en restricties. Ook worden de doelen van het nieuwe netwerk bepaald. Daarnaast voeren we tijdens deze analyse-fase een Site Survey uit of een inventarisatie van het bestaande netwerk.

Design

Na het in kaart brengen van de randvoorwaarden, volgt het design. Aan de hand van de analyse maken wij een capaciteitscalculatie en een plan voor het toekomstige netwerk.

High level design

Het plan voor het nieuwe netwerk begint met een High Level Design. Hierin vertalen we de wensen en eisen naar een globaal design, waarin de belangrijkste componenten en datastromen in een architectuur diagram worden weergegeven. Aan de hand van dit High Level Design kan tevens een globale inschatting van de investering worden gemaakt.

Low level design
Het Low Level Design is een gedetailleerde uitwerking van het High Level Design. Hierin wordt weergegeven hoe het netwerk is opgebouwd en op welke manier er invulling wordt gegeven aan de functionele eisen. Aan de hand van dit document wordt het netwerk geimplementeerd.

  • Gecertificeerde netwerkengineers
  • Ruime ervaring
  • Projectmatige aanpak
  • Optimale netwerkinrichting
Business case MAMMOET

Global wireless design

Indicium heeft voor transportbedrijf Mammoet wereldwijd een draadloos netwerk geïmplementeerd. Benieuwd hoe wij dit aan hebben gepakt? Lees meer in onze business case.

 

LEES MEER

Uw netwerk, onze zorg

Implementatie

Planning
Om de uitrol van het netwerk voorspoedig te laten verlopen, maken wij een implementatieplanning. Hierin worden, in onderling overleg, alle belangrijke activiteiten en momenten voor een succesvolle implementatie vastgelegd.

Oplevering en nazorg

Aan de hand van de implementatieplanning vindt de oplevering van het nieuwe netwerk plaats. Uiteraard wordt u hier nauw bij betrokken. Tijdens de livegang zijn onze medewerkers beschikbaar om de nodige nazorg te leveren. Wij beantwoorden al uw vragen en verhelpen eventuele issues wanneer deze zich voordoen.

Meer weten over de mogelijkheden?

Kees Brouwer

Systems Engineer +31 (0) 180 646 545 Stuur E-mail