Case study: Combined Cargo Terminals

Combined Cargo Terminals zet 4G tablets in

Nederlands stuwadoorsbedrijf zet robuuste tablets van Zebra in voor een hoogwaardige, continue bedrijfsvoering via het 4G-netwerk

Hoogwaardige, continue bedrijfsvoering via het 4G netwerk

CCT biedt vanaf de strategische locatie in Moerdijk en Alphen aan de Rijn 24/7 uitgebreide faciliteiten voor overslag, opslag, verdeling en doorvoer van containers, breakbulk en stukgoed. CCT is zowel een full service zeehaven als draaischijf voor trimodaal transport door heel Europa.

De uitdaging

De terminals van CCT zijn gelegen op een uitgestrekt (en nog altijd groeiend) haven- en industrieterrein. Een grote uitdaging in dit project was het realiseren van volledige netwerkdekking over het terrein, welke nodig is voor het gebruik van de logistieke software van Modality. In samenwerking met Triple-9 heeft CCT het verouderde Wi-Fi netwerk vervangen door een 4G -verbinding. Triple-9, ISV partner van Zebra, is gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van betrouwbare software en draadloze communicatieverbindingen. De oplossingen, Lyfo.NET en Lyfo.SIM, zorgen ervoor dat er naadloos geschakeld wordt tussen verschillende 4G-netwerken. Zo is de verbinding altijd optimaal. Daarnaast wilde CCT als onderdeel van ditzelfde project hun arsenaal aan verouderde consumententablets vernieuwen. Triple-9 raadde de Zebra XR12- en L10-tablets aan, wetende dat Zebra’s nieuwste generatie robuuste tablets zijn ontworpen voor gebruik in omgevingen zoals containerwerven en optimale 4G-verwerkingssnelheden bieden. CCT zocht een hardware leverancier die de volledige integratie en het beheer van de tablets uit handen kon nemen. Daarop heeft Zebra hun zeer ervaren en vaste partner Indicium voorgesteld, die de uitrol van de tablets heeft verzorgd en de nodige ondersteuning biedt in het beheer.

De oplossing

CCT werkt nu met de robuuste tablets XSLATE R12 en de L10 met IP65 en een valbescherming tot 1,80 m van Zebra. Beide tablets zijn voorzien van een 4G LTE-kaart voor een -optimale 4G -connectiviteit en Windows®10 OS is vooraf geïnstalleerd. De XSLATE R12 is ingebouwd in verschillende soorten voertuigen, zoals bijvoorbeeld reachstackers, empty handlers en vorkheftrucks die in de terminal worden gebruikt. De tablet is gemonteerd op een robuuste houder van Zebra in een Zebra dockingstation met geïntegreerde antennes voor een sterk 4G-signaal. De L10’s worden ingezet in kleinere, niet gespecialiseerde voertuigen en worden ook gebruikt door medewerkers die zich te voet verplaatsen.

Als system integrator is Indicium verantwoordelijk voor het leveren en configureren van de  tablets en rust ze uit met SOTI MobiControl dat door CCT wordt gebruikt voor het centraal doorvoeren van updates, oplossen van problemen en uitschakelen van de tablet wanneer dat nodig is. Daarnaast installeert Indicium Lyfo.NET en de Lyfo.SIM-kaart. Hiermee heeft CCT in de haven en op het terrein toegang tot vrijwel alle netwerken, waaronder die van KPN, Vodafone en T-Mobile. Intelligente algoritmen in Lyfo.NET kiezen het best beschikbare 4G-netwerk. Als de verbinding niet langer aan de gestelde criteria voldoet, bijvoorbeeld vanwege een slechte dekking, capaciteitsproblemen of grotere netwerkstoring, dan schakelt Lyfo.NET en Lyfo.SIM waar nodig de Zebra-tablets probleemloos over op een andere netwerkprovider voor een continue en optimale 4G -connectiviteit.

Project highlights

“Dit is de eerste keer dat we gebruikmaken van de hardware van Zebra Technologies. En we zijn erg tevreden met het resultaat. Wij hebben tablets van andere leveranciers bekeken, maar de robuuste enterprise tablets van Zebra kwamen qua prestaties als beste uit de bus. Middels SOTI MobiControl biedt Indicium ondersteunig voor het op afstand updaten, oplossen van problemen en uitschakelen van de tablets. Deze technische support en het Zebra OneCare-pakket, voor een snelle reparatie of vervanging van het apparaat, zijn van onschatbare waarde voor ons, omdat wij in een lastige omgeving werken waar de weersomstandigheden extreem kunnen zijn. Kortom: alleen de beste robuuste enterprise tablets zijn goed genoeg. De feedback die we tot nu toe hebben gekregen is uitstekend. En met Indicium als eerste contactpersoon aan onze zijde verloopt het project op rolletjes.”

 

Peter van Veelen
Proces & IT-manager, CCT

Indicium integreert ook de webapplicatie voor containerlogistiek van Modality Software Solutions. Medewerkers hebben via de Zebra tablets toegang tot deze applicatie, zodat ze het laden en lossen van schepen en inkomende en uitgaande containers kunnen beheren en erover kunnen rapporteren. Ze kunnen foto’s nemen van ladingen, zodat ze aan kunnen tonen dat deze compleet en onbeschadigd zijn en de foto’s vervolgens toevoegen aan de vrachtbrieven. CCT werkt samen met toonaangevende internationale bedrijven, waardoor het voeren van een effectieve bedrijfsvoering van essentieel belang is om aan de strenge SLA’s te kunnen voldoen. Omdat de applicaties van Modality Software Solutions webbased zijn, heeft Indicium de tablets in een kiosk-modus ingeregeld. Zo wordt ervoor gezorgd dat de webbrowsers zijn vergrendeld en er alleen toegang is tot de applicaties van de haven.

Resultaat

Leo Verstraeten, verantwoordelijk voor Business Development bij Triple-9, legt uit waarom hij de samenwerking met Zebra Technologies zo prettig vindt: ‘De apparaten van Zebra zijn voorzien van de nieuwste technologieën en hebben een uitstekende 4G-connectiviteit. Dit maakt dat zij de perfecte hardwarepartner zijn voor onze oplossingen.

Zebra heeft een uitgebreid assortiment tablets en bijbehorende accessoires, speelt in op de wensen van de klant door het aanbieden van een ruime keus aan afmetingen en specificaties en biedt aanvullend uitstekende mogelijkheden voor ondersteuning, reparatie en MDM (Mobile Device Management). We zijn erg tevreden met de open en directe werkrelatie die we voor dit project met zowel Zebra als Indicium hebben en zien uit naar een volgende samenwerking met beide partijen in toekomstige projecten. Sterker nog, we zijn sinds kort ISV partner van Zebra en kijken uit naar alle voordelen die voortvloeien uit de bijkomende verkopen, marketing en technische ondersteuning.’

Het project is een groot succes en CCT blijft samen met Indicium oplossingen ontwikkelen. De feedback van de medewerkers is erg positief en zij waarderen vooral, naast het gebruiksgemak en de goede leesbaarheid (zelfs in direct zonlicht), de robuustheid, connectiviteit en de snelle verwerkingscapaciteit van de tablets. SOTI MobiControl en het Zebra OneCare Contract, voor doorlopende reparatie en onderhoud van eventueel beschadigde tablets, zorgen ervoor dat CCT altijd de beschikking heeft over een arsenaal aan optimaal werkende tablets voor een continue, effectieve bedrijfsvoering.

Video Case

Stuwadoorsbedrijf CCT zet de robuuste L10 en R12 tablets van Zebra in voor een hoogwaardige, continue bedrijfsvoering via het 4G netwerk. Indicium heeft deze tablets geleverd, geïntegreerd en momenteel in beheer. Bekijk de video voor meer informatie.

Gebruikte hardware

Meer producten

Meer weten over deze oplossing?

Hans Nolen

Directeur +31 (0) 180 646 545 Stuur E-mail

Meer case studies

Alle case studies
The Sting kiest voor de Zebra TC70 touch computer
Global Wireless Infrastructuur voor transportbedrijf Mammoet
Securitas rust surveillanten uit met robuuste Zebra TC75