Case study: Securitas

Securitas rust surveillanten uit met de Zebra TC75

Toonaangevend beveiligingsbedrijf
kiest voor robuuste, betrouwbare
touchcomputers van Zebra

Zebra Touch Computers zorgen voor verhoogde productiviteit en veiligheid bij Securitas

Securitas is een van de grootste beveiligingsbedrijven ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zweden. De groep heeft 335.000 medewerkers in 53 landen en noteerde in 2016 een omzet van meer dan 88 miljard kroon. Securitas opende haar eerste kantoor in Nederland in 2000, na de acquisitie van B&M Beveiliging & Alarmering B.V. Het heeft nu 6.700 werknemers in Nederland en had in 2016 een omzet van 314 miljoen euro.

De uitdaging

Securitas werkt al sinds 2008 met Zebrapartner Indicium B.V. Indicium B.V. is een klein, flexibel bedrijf dat zich specialiseert in mobiele bedrijfsoplossingen, met name automatische identificatie, scanoplossingen, draadloze netwerken en speciaal aangepaste software. Securitas benaderde Indicium omdat het bedrijf haar Zebra MC75’s, die in 2011 in gebruik werden genomen, wilde vervangen door de nieuwste, extra robuuste touchcomputer met een geïntegreerde barcodelezer. Het moest een Android-apparaat zijn, omdat de nieuwe applicatie van de groep, Securitas Mobile Platform (SMP), is gebaseerd op een
Android-besturingssysteem. Securitas is vertrouwd met de mobiele computers van Zebra en wilde graag Zebra-handhelds blijven gebruiken. Indicium raadde de nieuwe Zebra TC75-touchcomputers aan. Surveillanten hebben de apparaten uitgeprobeerd en hun feedback was bijzonder positief.

De oplossing

Nederland was het eerste land dat het door het wereldwijde team ontworpen SMP in gebruik nam. De applicatie op de Zebra TC75’s werd in de loop van drie maanden naadloos uitgerold bij 23 branches in het land. De gefaseerde invoering en inbedrijfstelling werden door Indicium verzorgd. Alle surveillanten gebruiken de TC75 nu op hun ronde. Om te beginnen registreren zij zich via de TC75 bij de centrale voor hun dienst, waarna ze hun surveillancerooster voor die shift ontvangen. De centrale kan hun ronde volgen via het geïntegreerde GPS, en via het SMP wordt er om de 15 minuten automatisch contact onderhouden – twee functies die de veiligheid van de patrouilles helpen waarborgen. Bij aankomst op een locatie kunnen de surveillanten taakspecifieke instructies op de TC75 bekijken; de aanbevolen route over het terrein volgen; en met de geïntegreerde barcodescanner onderweg barcodes scannen om te bewijzen dat ze aanwezig zijn geweest en de betreffende locatie hebben gecontroleerd. Deze scans zijn voorzien van een datum- en tijdstempel en worden opgenomen in het rapport voor de klant, samen met eventuele opmerkingen die aan formulieren op het SMP zijn toegevoegd. In geval van incidenten of als er iets ongebruikelijks wordt opgemerkt, kan de surveillant zelfs foto’s maken. Na de inspectie sluit de surveillant de betreffende taak af en gaat hij door naar de volgende opdracht op zijn rooster, waarbij de tool voor routeoptimalisatie de beste weg kiest.

Project highlights

“We waren op zoek naar een extra robuuste, toekomstbestendige zakelijke Android touch computer die makkelijk kon integreren in het rapportagesysteem voor onze surveillanten. De robuuste TC75 van Zebra biedt ons dat – en meer. Onze surveillanten zijn zeer te spreken over de TC75’s. De apparaten zijn betrouwbaar, veilig en even makkelijk te gebruiken als een smartphone, met uitmuntende scan en verwerkingssnelheden en een batterij die lang meegaat. Zebra en Indicium hebben nauw met ons samengewerkt om het succes van deze implementatie te garanderen.”

 

Jeroen van Haastrecht
Business Development Manager, Securitas

Wanneer de centrale een alarm ontvangt, stuurt het systeem automatisch een alarm naar alle patrouilles in de buurt; elke patrouille geeft een geschatte aankomsttijd door en het team dat het snelst ter plekke aanwezig kan zijn, wordt naar de alarmlocatie gestuurd. Het team krijgt informatie over waar de sleutels zich bevinden en kan dan de oorzaak van het alarm rapporteren of om versterking vragen. Surveillanten gebruiken de TC75’s voor individuele gesprekken en Securitas overweegt om in de toekomst ook Push-to-Talk te installeren. Surveillanten kunnen ook een als paniekalarm geprogrammeerde knop indrukken,
die een urgent sms-bericht naar de centrale stuurt, zodat de centralisten dienovereenkomstig kunnen reageren. De teamleiders kunnen de route van patrouilles tijdens de rondes beheren en bijwerken. Surveillanten kunnen hun TC75 ofwel op kantoor opladen of via de Zebra-autolader, die rechtstreeks op de accu van het voertuig is aangesloten via een kabel die Indicium speciaal voor dit project heeft ontwikkeld. Sommige apparaten blijven echter permanent op het terrein van grote klanten, zoals universiteitsterreinen. De TC75’s worden beschermd door het 3-jarige essentiële Zebra OneCarepakket, dat eventuele beschadigingen en defecte apparaten dekt. Indicium houdt voor Securitas vijftien reserve TC75’s op voorraad, zodat apparaten zo nodig onmiddellijk kunnen worden vervangen. Alle mobiele gegevens die met de TC75’s worden verzameld, zijn via een Precom-server gekoppeld aan het GRS (Guard Reporting System) in de centrale van Securitas.

Het SMP genereert tevens speciale trends en analytische rapporten. Tot slot installeerde Indicium ook AirWatch® Enterprise Mobility Management, zodat het ICT-team van Securitas de apparaten van alle surveillanten vanuit het wereldwijde hoofdkantoor in Zweden kan beheren. De TC75’s kunnen op afstand worden geconfigureerd, geüpdatet en beveiligd, en updates worden om de 15 minuten verzonden.

De resultaten

De TC75’s worden ondersteund door het Europese Platformteam van Securitas en worden binnen de hele groep aanbevolen als het beste toekomstbestendige, robuuste Android-apparaat. De Belgische branche van Securitas is onlangs ook begonnen met de overstap naar Zebra touch computers. Gebruikers geven nog steeds uitmuntende feedback over deze apparaten. De oplossing biedt talloze voordelen, zoals een 10% snellere reactie op alarmen, meer flexibiliteit voor de patrouilles en verhoogde productiviteit van de surveillanten. Bovendien zijn de surveillanten nu veiliger en beter beveiligd. De betrouwbaarheid van de apparaten, en de daaraan verbonden afname in reparaties en apparaatstoringen, gecombineerd met de bedrijfscontinuïteit die Zebra OneCare biedt, verhoogt de efficiëntie en heeft de dienstverlening die Securitas haar klanten biedt verbeterd. Dit alles leidt tot veel terugkerende en nieuwe klanten en een snel ROI.

Video Case

Securitas kiest opnieuw voor Indicium en Zebra voor het vervangen van alle PDA’s van Securitas Mobile. Na jarenlang de Zebra MC75 te hebben gebruikt worden alle mobiele surveillanten nu uitgerust met de Zebra TC75. Voor Securitas was het van belang dat de surveillanten niet met meerdere apparaten de weg op werden gestuurd. Met de Zebra TC75 kan dat. In deze video ziet u hoe de Zebra TC75 wordt ingezet bij Securitas.

Gebruikte hardware

De Zebra TC75 is inmiddels opgevolgd door de TC77

Meer producten

Meer weten over deze oplossing?

Hans Nolen

Directeur +31 (0) 180 646 545 Stuur E-mail

Meer case studies

Alle case studies
The Sting kiest voor de Zebra TC70 touch computer
Global Wireless Infrastructuur voor transportbedrijf Mammoet
Wireless As A Service bij Vrijbuiter