Case study: Verhoek Europe

Al 8 jaar een succesvolle samenwerking

In 2012 ging Verhoek Europe, logistiek dienstverlener gespecialiseerd in het vervoer van lengtegoederen waaronder distributie van rollen vloerbedekking, in zee met zowel WICS als Indicium.

Een dynamisch bedrijf waar altijd wat gebeurt

Verhoek Europe

In 65 jaar tijd is Verhoek Europe uitgegroeid tot een toonaangevende logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in de logistiek en transport van lengtegoederen zoals rollen vloerbedekking. De laatste 8 jaar hiervan zijn WICS en Indicium als leverancier betrokken bij het digitaliseren en automatiseren van de complexe logistieke processen die hierachter schuilgaan. Verhoek is één van de vele gezamenlijke klanten waarbij WICS het Warehouse Management Systeem levert en Indicium de RF scanners, (mobiele) labelprinters en het draadloos netwerk.

Warehouse Management Systeem

Eind 2012 is Verhoek Europe de samenwerking aangegaan met WICS, om hun logistieke stromen te digitaliseren. Dit begon met een deel van de goederenstroom in het hoofdmagazijn in Genemuiden. Al snel zijn de overige logistieke processen toegevoegd en is het WMS systeem verder uitgerold over de overige magazijnen in binnen- en buitenland.

Wi-Fi, handterminals en labelprinters

Parallel aan de implementatie van het WMS systeem heeft Indicium in alle magazijnen een draadloos netwerk van Extreme Networks uitgerold, daarmee was de basis voor het barcodesysteem gelegd. Vervolgens heeft Indicium de mobiele labelprinters en RF scanners geleverd en is Verhoek Europe gestart met het labelen en scannen van alle goederen.

Android opmars

In de afgelopen 8 jaar heeft de technologie niet stilgestaan en heeft Android een grote opmars gemaakt. Inmiddels maakt Verhoek Europe gebruik van nieuwe Zebra apparatuur met dit moderne besturingssysteem, geleverd door Indicium.

De samenwerking

De samenwerking tussen Verhoek, WICS en Indicium heeft als resultaat dat elk product wordt geïdentificeerd en vanaf de eerste ontvangst in één van de magazijnen van Verhoek traceerbaar is.

Project highlights

Video Case

Verhoek Europe, een transportbedrijf in lengtegoederen, ging in 2012 de samenwerking aan met Indicium en WMS leverancier WICS. Bekijk in deze video hoe wij het logistieke proces van Verhoek Europe waarborgen.

Gebruikte hardware

Meer producten

Hans Nolen

Directeur +31 (0) 180 646 545 Stuur E-mail

Meer case studies

Alle case studies
Wireless As A Service bij Vrijbuiter
The Sting kiest voor de Zebra TC70 touch computer
Securitas rust surveillanten uit met robuuste Zebra TC75
Global Wireless Infrastructuur voor transportbedrijf Mammoet