Case study: Oegema Transport

Oegema Transport kiest voor Android handterminals

Gelijktijdig met de implementatie van een nieuw WMS systeem heeft Oegema gekozen voor robuuste Android Touch Computers van Zebra Technologies

Efficiënter voorraadbeheer in het warehouse

Oegema Transport

Oegema Transport is een internationaal transportbedrijf met het hoofdkantoor in Dedemsvaart in het oosten van Nederland en is van oudsher een echt familiebedrijf. Al sinds de oprichting in 1919 is Oegema Transport een nuchter, modern, oplossingsgericht en vooruitstrevend bedrijf dat geen uitdaging uit de weg gaat. In hun drukke warehouse- en crossdockingfaciliteiten worden pallets, oversized pallets, bundels en lengtegoederen verwerkt. De vier belangrijkste afdelingen binnen Oegema Transport (planning, warehousing, klantenservice en financiën) werken allemaal nauw samen, zodat ze de beste service kunnen bieden aan hun diverse, internationale klantenbestand.

“We verwerken iedere week duizenden binnenkomende zendingen, vrachtzendingen, en leveringen. Daarnaast nemen we voor onze klanten steeds vaker het voorraadbeheer uit handen. We hebben slechts drie medewerkers nodig voor de dagdienst en dat loopt op tot dertig medewerkers die tijdens de nachtdienst de vrachtwagens laden en lossen. We hadden behoefte aan een effectief, schaalbaar en goed georganiseerd WMS dat kan draaien op robuuste en betrouwbare, draagbare apparaten, waardoor onze teams snel toegang hebben tot realtime en nauwkeurige data op het gebied van voorraadlocaties, -niveaus en zendingen. Bovendien wilden we ons niet druk hoeven maken om het beheer van de apparaten en de applicatie.

Daarom zijn we met Zebra Technologies in zee gegaan en hebben we gekozen voor de touch-computers met SOTI® MobiControl. Indicium heeft de integratie met het WMS en SOTI® MobiControl op de apparaten verzorgd en heeft daarbij gebruik gemaakt van All Touch TE om de traditionele zwart/groene character user interface (CUI) van het WMS om te zetten naar een moderne grafische user interface met touch-functionaliteit. Iets waar onze teams erg blij mee zijn en waar ze veel gebruiksgemak van ondervinden. Indicium verzorgt de ondersteuning op afstand en ze zorgen ervoor dat een probleem snel weer is opgelost. De transparante samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de overstap een groot succes is geworden.”

Thijs van Bergeijk, Procescoördinator bij Oegema Transport

Uitdaging

Oegema Transport gebruikte voorheen een ‘papieren’ systeem, maar wilde overstappen naar een intuïtief, uitgebreid, geautomatiseerd WMS op basis van Android, zodat de complexe logistieke processen in de warehouses efficiënt konden worden beheerd. Helemaal omdat dit bedrijfsonderdeel sterk groeiende is. Als gevolg van deze overstap had Oegema Transport ook de behoefte aan topapparatuur op basis van Android. Indicium, een zeer ervaren en vaste partner van Zebra, werd ingeschakeld om de totaaloplossing en de aanbevolen apparaten te leveren.

Project highlights
“De overstap naar Android handterminals is een groot succes dankzij Indicium”Thijs van Bergeijk
Procescoördinator bij Oegema Transport

Oplossing

De medewerkers van het warehouse gebruiken nu, na een succesvolle testfase en pilot, een WMS dat is ontwikkeld door de innovatieve logistieke softwareontwikkelaar WICS. Dit systeem draait op de Zebra TC8300, TC75X touch-computers en op de Zebra TC77 ultrarobuuste touch-computers. Op deze manier worden alle binnenkomende en uitgaande goederen en (opgeslagen) voorraad efficiënt beheerd. Daarnaast maken de medewerkers gebruik van de crossdockingapplicatie OrdinO die is ontwikkeld door Indicium. Dennis Wols, Systemsengineer bij Indicium legt uit waarom hij de touch-computers van Zebra Technologies heeft aangeraden: ‘Deze Android-apparaten van Zebra zijn speciaal ontworpen voor gebruik in een warehouse-omgeving. Ze zijn robuust, leveren topprestaties als het gaat om de snelheid waarmee gegevens worden vastgelegd en verwerkt, hebben maximale beheermogelijkheden en zijn erg gebruiksvriendelijk. Voor de integratie van het WMS systeem hebben we gebruik gemaakt van de Zebra All Touch TE software. Zo hebben we de character user interface van de Telnet applicatie succesvol kunnen migreren naar een moderne en gebruiksvriendelijke user interface.

Dankzij SOTI® MobiControl kunnen we vanuit ons kantoor op afstand de apparaten registreren, controleren, beheren en problemen opsporen/verhelpen, zonder daarbij Oegema Transport lastig te hoeven vallen. Tenslotte kunnen we via het Zebra OneCare-pakket eventueel beschadigde apparaten snel repareren of vervangen. Kortom: een echt totaalpakket.’

Resultaat

Met deze oplossing is Oegema Transport in staat de operationele efficiëntie fundamenteel te verbeteren, waardoor de operationele kosten in de warehouse- en crossdockingfaciliteiten omlaag kunnen worden gebracht. De apparaten van Zebra zijn ideaal voor gebruik in een logistieke omgeving en gebruikers hebben het intuïtieve, gebruiksvriendelijke systeem snel onder de knie, waardoor ze veel productiever en efficiënter kunnen werken. En het allerbelangrijkste is dat de Android-oplossing gebruiksvriendelijk, toekomstbestendig en schaalbaar is, zodat aan de behoeften van het groeiende bedrijfsonderdeel Warehousing kan worden voldaan. Op de langere termijn is Oegema Transport van plan om de functionaliteiten van de logistieke oplossingen verder uit te breiden met bijvoorbeeld de optie voor klanten om zendingen realtime te kunnen volgen.

Video Case

Oegema Transport, een internationaal transportbedrijf uit Dedemsvaart, ging in 2018 de samenwerking aan met Indicium en WMS leverancier WICS. Bekijk in deze video hoe wij het brede logistieke proces van Oegema Transport waarborgen.

Gebruikte hardware

Meer producten

Hans Nolen

Directeur +31 (0) 180 646 545 Stuur E-mail

Meer case studies

Alle case studies
Wireless As A Service bij Vrijbuiter
The Sting kiest voor de Zebra TC70 touch computer
Securitas rust surveillanten uit met robuuste Zebra TC75
Global Wireless Infrastructuur voor transportbedrijf Mammoet