Case study: Sator

Sator verhoogt efficiency met de Zebra TC8000

Nederlandse distributeur van automotive onderdelen verhoogt zijn verzendeffiiëntie met Zebra’s mobiele TC8000 Touch computer

Naadloze integratie van de Zebra TC8000 met Sator’s ERP dankzij Opt1mus middleware

In 2013 werd Sator Holding onderdeel van LKQ Corporation en maakt samen met Rhiag group, Euro Car Parts, Stahlgruber, Auto Kelly onderdeel uit van de LKQ Europe familie de marktleider in de europese automotive aftermarked. Sator is leverancier van automotive onderdelen en gereedschappen aan garages, grossiers en eindklanten verspreid over de Benelux en Frankrijk en levert dagelijks duizenden bestellingen aan grossiers en haar 85 eigen filialen. Het bedrijf heeft 164.000 SKU’s die vanuit elf magazijnen aan de doelmarkten worden geleverd.

Sator is een dynamisch bedrijf met een passie voor innovatie. De 2700 ervaren medewerkers dragen zorg voor de klant in hun specifieke regio. Ze werken samen met klanten aan de opleiding en training van autotechnici, helpen bij de klantenwerving en  binding, leveren de juiste inrichting en gereedschappen en voorzien in innovatieve marketing en werkplaatsoplossingen. Sator is niet alleen een leverancier, maar een volledig geïntegreerde partner die ervoor zorgt dat auto’s weer kunnen rijden.

De uitdaging

Sator heeft een uiterst stringente SLA voor het picken, verzenden en leveren van orders. Bestellingen van klanten in de Benelux die vóór 11.00 uur binnenkomen, worden binnen 90 minuten geleverd. Afhankelijk van de bestelling kunnen orders binnen 90 minuten, op dezelfde dag of vóór 08.00, in-night geleverd worden.

Sator heeft een uitgebreid netwerk van magazijnen verspreid over de regio’s waar het bedrijf actief is. Het bedrijf had echter tevens het meest efficiënte en betrouwbare expeditiesysteem nodig, met de beste apparatuur, om aan deze SLA te kunnen voldoen. Ze wilden hun oudere handheld terminals vervangen door nieuwere apparaten met het Android-besturingssysteem. Na de aanbesteding besloot Sator in zee te gaan met Indicium B.V., een lang gevestigde partner van Zebra Technologies. Indicium is gevestigd in de buurt van Sator in Nederland en specialiseert zich in mobiele bedrijfsoplossingen zoals automatische identificatie, gegevensvastlegging, draadloze netwerken en op maat gemaakte software.

De oplossing

In nauwe samenwerking met Indicium heeft Sator een groot aantal Android mobiele TC8000 Touch computers van Zebra geïmplementeerd op de overslaglocaties van zijn elf magazijnen, voor controle van goederen op de plaats van verzending. Sator heeft geautomatiseerde magazijnen. Artikelen met hoge omloopsnelheid, worden opgeslagen en rechstreeks geleverd vanuit het geautomatiseerde magazijn, waardoor orderverwerking het meest efficient verloopt.

Project highlights

“We zochten een betrouwbare partner die ons de juiste oplossing en dienst kon bieden, een bedrijf dat onze problemen tegen een redelijke prijs kon oplossen. Indicium beantwoordt hieraan. Het bedrijf begrijpt onze behoeften en heeft de beste oplossing geleverd, in combinatie met de juiste diensten en binnen de door ons gestelde termijnen.

Het is onze missie mobiliteit te garanderen: we leveren auto-onderdelen binnen 90 minuten om reparaties in garages te versnellen. We willen andere toonaangevende bedrijven een stap voor blijven en besloten daarom over te stappenop een Androidbesturingsplatform om onze systemen toekomstbestendig te maken. Onze management- en operationele teams testten verschillende mobiele scanners. Dankzij zijn krachtige scanfuncties en verwerking en de behaalde productiviteitsverhoging op onze overslaglocaties viel onze keus op de Zebra TC8000.”

 

Lucien Verbrugge
Logistic Engineer, Sator

Andere SKU’s uit de 164.000 artikelen tellende voorraad zijn opgeslagen in stellingen, terwijl een enorm aantal kleine artikelen en slow-movers in verticale modula lifts opgeslagen worden. Dit vormt de perfecte logistieke drie-eenheid. Magazijnmedewerkers gebruiken de Zebra MC-, LIen LS-apparaten, en soms ook de TC8000, ook voor andere magazijnprocessen, goederenverplaatsingen, voor het scannen van voorraden op locatie en voor voorraadbeheer.

De TC8000’s zijn voorzien van de Zebra Enterprise Browser met zijn veelzijdige ontwikkelingstool voor mobiele apps. Hiermee kon Indicium de browser naadloos in de native randapparaten van de TC8000’s te integreren. Voor het scannen van barcodes via de scan-app die voor de TC8000’s werd ontwikkeld, werden .net en Windows client op RDP gebruikt. Indicium ontwikkelde tevens de middleware voor communicatie tussen de Zebra TC8000’s en Sator’s ERP via Opt1mus en installeerde een betrouwbaar, draadloos netwerk in de vestigingen van Sator, met een controller voor verbinding van toekomstige nieuwe gebruikers, zoals grossiers.

Tot slot leverde Indicium de Zebra ZT410 industriële printers aan Sator ter aanvulling op de uitgebreide reeks ZM- en Z4M-printers die al werden gebruikt. Sator gebruikt de ZT410-printers om op hoge snelheid verzendlabels te printen. De printers worden centraal geïmplementeerd, beheerd en gecontroleerd met ZebraNet Bridge Enterprise.

 

Resultaat

Zowel de mobiele Zebra TC8000 Touch computers als de Zebra ZT410 industriële printers zijn uiterst betrouwbaar en robuust, en zijn hiermee ideaal voor magazijnomgevingen. De feedback van medewerkers was overweldigend en gebruikers lieten zich vooral positief uit over het ergonomische ontwerp van de TC8000. Door het grotere scherm en de innovatieve scanhoek, die zodanig is ontwikkeld dat het scherm tijdens het scannen op de gebruiker is gericht, hoeft de TC8000 niet te worden gekanteld om elke scan te controleren. Dit verhoogt de efficiëntie elke keer dat een medewerker van Sator een artikel scant − en dat gebeurt duizenden keren per dag. De TC8000 is ook aanmerkelijk lichter dan de apparaten die de Sator-teams gebruikten. Daarbij is de levensduur van de batterij uitstekend en dankzij hot-swap batterijen kunnen de medewerkers snel en naadloos de batterij verwisselen zonder de TC8000 te hoeven uitschakelen. Zo verliezen ze minder tijd tijdens hun dienst. Sator is van plan SOTI MobiControl te implementeren om de TC8000’s op afstand te beheren en updaten, en wil tevens partnergroothandelaren aan zijn netwerk toevoegen zodat het systeem wordt uitgebreid. Daarbij staat er een nieuw distributiecentrum op het programma, waar tal van verdere TC8000’s zullen worden geïmplementeerd om het enorme aantal en de complexe voorraad auto-onderdelen te beheren en optimaliseren, en de leveringen aan klanten te versnellen. Zo houdt Sator voertuigen op de weg.

Video Case

De missie van Sator is om alle auto’s rijdend te houden. Vanuit hun magazijn kunnen zij maar liefst 164.000 unieke artikelen uit voorraad leveren. Wanneer een auto ’s morgens kapot is, heeft de garage de nodige onderdelen dezelfde dag nog in huis.

Gebruikte hardware

Meer producten

Meer weten over deze oplossing?

Sanne Koppenaal

Inside Sales +31 (0) 180 646 545 Stuur E-mail

Meer case studies

Alle case studies
The Sting kiest voor de Zebra TC70 touch computer
Global Wireless Infrastructuur voor transportbedrijf Mammoet
Securitas rust surveillanten uit met robuuste Zebra TC75